INSURAN KERETA

Posted: 24/06/2009 in Uncategorized

Alamak, insuran nak naik 50%, camna ni….tak tau la yang penting Raden nak tunjuk camna nak kira bila beli Insuran Kenderaan.

1. Bawah 1300 cc. kalau Insuran RM35,000, rm34 x 24 + 225.20 – %NCD  + RM10 Duty stem  = RM……..

2. 1600 cc kebawah, kalau Insurankan RM55,000, RM54 x 24 + 252.50 – %NCD + RM10 Duty stem =RM

3. lebih daripada 1600 cc keatas kalau insurankan RM80,000, RM79 x 24 + 261.50 – % NCD + RM10 Duti Stem = RM

NCD/NCB kereta dari tahun pertama 0%, kedua 25%,Ketiga 30%, Keempat 38.33%,  Kelima 45% dan tahun seterusnya 55%

4. Kalau nak tambah cover cermin, bayar 15% harga cermin, cthnya harga cermin RM600 x 15% = RM90. Kalau pecah claim, NCD tidak hilang…(ini pilihan, tapi digalakkan)

5. PA untuk 5 orang RM50 aje tambah..(ini pilihan)

6. Third party kena stop dulu sekarang sebab banyak claim….

So rakan2 boleh kira sendiri la.. kalau dengan Raden ada potongan, kawan2.. x perlu keluar untuk ke rumah Raden, online aje/sms aje.. duit bank-in akaun Raden..Kalau geran kat bank,kawasan Ipoh Raden uruskan tanpa bayaran… 10 tahun pengalaman ……Apa tunggu lagi kan senang tu… kehhhhhh. TAKAFUL IKHLAS SDN BHD…Logo...

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s